Ամանորյա տոներին ընդառաջ տնային տնտեսուհիները երբեմն տոնական սեղանների համար ուտեստները պատրաստում են օրեր առաջ և պահում սառցարանում։ ՀՀ Առողջապահության նախարարությունը առաջարկում է տոնական օրերին սնունդ պատրաստելիս առաջնորդվել մի քանի կարևոր կանոններով։
1․ Սնունդ պատրաստելուց առաջ և ընթացքում հաճախակի լվանալ ձեռքերը:
2․ Մաքուր պահել մակերեսները և խոհանոցային պարագաները, որոնք օգտագործվում են սնունդ պատրաստելու ժամանակ:
3․ Հում միսը, թռչնամիսը և ծովամթերքը պետք է պահվեն այլ սննդամթերքից առանձին` փակ տարաներում, սառնարանային պայմաններում:
4․Սնունդը պետք է ենթարկել մանրազնին ջերմային մշակման. վնասակար մանրէները ոչնչանում են 70˚С-ից սկսած:
5․ Չի խրախուսվում կերակուրը տաքացնել մեկ անգամից ավելի:
6․ Սառեցված մթերքը պետք է հալեցնել սառնարանային պայմաններում:
7․ Մրգերն ու բանջարեղենն օգտագործելուց առաջ մանրազնին լվանալ` խմելու, մաքուր, հոսող ջրով:
8․ Հարկ է խուսափել տնային պայմաններում պատրաստված պահածոներ օգտագործելուց, իսկ օգտագործելու դեպքում` եռացնել 15-20 րոպե:
ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ
Թողնել մեկնաբանություն