Ինչպես պահպանել երեխայի առողջ սննդակարգը՝ տոնական օրերին 7 խորհուրդ

https://eco.am/%d5%ab%d5%b6%d5%b9%d5%ba%d5%a5%d5%bd-%d5%ba%d5%a1%d5%b0%d5%ba%d5%a1%d5%b6%d5%a5%d5%ac-%d5%a5%d6%80%d5%a5%d5%ad%d5%a1%d5%b5%d5%ab-%d5%a1%d5%bc%d5%b8%d5%b2%d5%bb-%d5%bd%d5%b6%d5%b6%d5%a4%d5%a1%d5%af/

Տոնական օրերին, տարատեսակ ուտեստներով լեցուն սեղանների առկայության դեպքում, ճիշտ սննդակարգ պահպանելը դառնում է անհնարին, հատկապես՝ երեխաների դեպքում։

ՀՀ առողջապահության ՄՄԱՊ վարչության երեխաների առողջության պահպանման բաժնի պետ Լիլիթ Ավետիսյանը առանձնացրել է 7 կարևոր խորհուրդ՝ տոնական օրերին երեխայի առողջ սննդակարգը պահպանելու համար։

1Սնվել առողջ, օգտագործել թարմ և բալանսավորված սնունդ։

2 Ցանկալի չէ սննդակարգում հում, վատ ջերմամշակված, կիսաապխտած մսամթերք օգտագործելը։

3․Ձեռնպահ մնացե՛ք տնային պայմաններում պահածոյացված մթերք օգտագործելուց։

4 Խուսափել ծանրամարս, մեծաքանակ և ուշ ժամերին սնունդ ընդունելուց։

5․ Ընդեղեն օգտագործելիս լինել զգոն, հատկապես մինչև 3 տարեկան երեխաների շրջանում այն կարող է խցանել շնչուղիները։

6 Խուսափել գազավորված ըմպելիք և քաղցր հյութեր օգտագործելուց։

7․ Ինքնազգացողության վատացման դեպքում չզբաղվել ինքնաբուժմամբ, դիմել բժշկի։

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

Էկո վարքագիծ՝ տան տոնական զարդարանքում

Թողնել մեկնաբանություն

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Պարտադիր դաշտերը նշված են *-ով