Տոնական օրերին, տարատեսակ ուտեստներով լեցուն սեղանների առկայության դեպքում, ճիշտ սննդակարգ պահպանելը դառնում է անհնարին, հատկապես՝ երեխաների դեպքում։
ՀՀ առողջապահության ՄՄԱՊ վարչության երեխաների առողջության պահպանման բաժնի պետ Լիլիթ Ավետիսյանը առանձնացրել է 7 կարևոր խորհուրդ՝ տոնական օրերին երեխայի առողջ սննդակարգը պահպանելու համար։
1․Սնվել առողջ, օգտագործել թարմ և բալանսավորված սնունդ։
2․ Ցանկալի չէ սննդակարգում հում, վատ ջերմամշակված, կիսաապխտած մսամթերք օգտագործելը։
3․Ձեռնպահ մնացե՛ք տնային պայմաններում պահածոյացված մթերք օգտագործելուց։
4․ Խուսափել ծանրամարս, մեծաքանակ և ուշ ժամերին սնունդ ընդունելուց։
5․ Ընդեղեն օգտագործելիս լինել զգոն, հատկապես մինչև 3 տարեկան երեխաների շրջանում այն կարող է խցանել շնչուղիները։
6․ Խուսափել գազավորված ըմպելիք և քաղցր հյութեր օգտագործելուց։
7․ Ինքնազգացողության վատացման դեպքում չզբաղվել ինքնաբուժմամբ, դիմել բժշկի։
ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ
Թողնել մեկնաբանություն