«Տարատեսակ դիետաներ պահելն ու քաշ նվազեցնելու ցանկությունը կարող են սրել կամ առաջացնել սննդային վարքի խանգարում այն անձանց շրջանում, ովքեր ունեն հակվածություն»,- ասում է բժիշկ-սննդաբան Լիդիա Այվազյանն ու հստակեցնում, որ քաշը նվազեցնելու ցանկությունը միշտ չէ, որ վատ ցանկություն է:
Որպեսզի կարողանաք հասկանալ արդյո՞ք ունեք հակվածություն դեպի սննդային վարքի խանգարում և ինչքանո՞վ եք պատրաստ առողջ կերպով անցնելու քաշի նվազեցման պրոցեսը բժիշկ –սննդաբանը ներկայացնում եմ 5 կետ, որոնցով կարող եք ստուգել ինքներդ Ձեզ:
5 քայլ մինչև քաշ նվազեցնելը՝
1․ Նորմալ սննդային վարք: Վերջին 6-12 ամսվա ընթացքում չեն նկատվել ՍՎԽ-ի ախտանիշներ + ըստ թեստերի և հարցաշարերի Ձեր արդյունքը եղել է նորմայի սահմաններում:
2․Կարողանում եք հստակ տարբերակել էմոցիոնալ սովի զգացողությունը ֆիզիոլոգիականից և արդեն ստացվում է կառավարել էմոցիաներն առանց սննդի օգնության:
3․Արդեն յուրացրել եք գիտակցված սննդընդունման հմտությունները և զգում եք, թե սննդընդունման որ ռեժիմն է համապատասխանում Ձեզ, սննդի ինչքան քանակությունից եք հագենում (այլ ոչ ծանրանում), կարող եք տարբերակել, թե որն է Ձեր սնունդը և որը ոչ ( թեկուզ այն լինի շատ օգտակար):
4․ Կարողանում եք կառավարել շատակերության դրվագները, և որևէ բան ուտելու Ձեր որոշումն ու սննդընդունումները իրականցվում են հիմնականում ի պատասխան սովի զգացողության, թե ոչ:
5․ Վերջին կարևոր պայմանը. Դուք արդեն ստեղծել եք կոմֆորտ կյանք Ձեզ համար, որն իրենից ենթադրում է, որ ունեք բավարար ռեսուրս՝ ուժ, ժամանակ և ուշադրության կենտրոնացում այս պրոցեսի համար։
Թողնել մեկնաբանություն