Հանրապետության տարածքը շարունակում է գտնվել Իրաքի շրջաններից արևադարձային տաք օդային հոսանքների ազդեցության գոտում, ինչով պայմանավորված օգոստոսի 16-18-ն օդի ջերմաստիճանը ցերեկային ժամերին Երևանում կհասնի +39․․․+41 աստիճանի։
Շոգ եղանակին, բժիշկները խորհուրդ են տալիս շատ հեղուկ խմել, սակայն, երբեմն մարդիկ հեղուկ ասելով սովորական ջրի ու հյութերի հետ միասին ընկալում են նաև ալկոհոլային խմիչքներն ու սուրճը։ Կարևոր է սահմանափակել կոֆեին պարունակող և օրգանիզմը ջրազրկող հյութեր, օրինակ՝ խնձորի քացախը և մի շարք բուժիչ դեղաբույսեր կարող են հանգեցնել արագ ջրազրկման։
«Շոգ եղանակին մի ընդունեք ալկոհոլային խմիչքներ և ալկոհոլ։ Խմեք շատ հեղուկ և կերեք մրգեր անսահմանափակ քանակությամբ. դրանք հանքային աղերի և վիտամինների աղբյուր են: Խմեք սենյակային ջերմաստիճանի ջուր և չգազավորված հանքային ջրեր, սակայն ավելի լավ է թեյը և կիտրոնով ջուրը: Խուսափեք նռան և խաղողի հյութերց, սակայն նարնջի և թուրինջի հյութերը շատ լավ են»,- խորհուրդ է տալիս Կախվածությունների բուժման ազգային կենտրոնի բուժական հարցերով փոխտնօրեն Գայանե Վարդազարյանը։
Ըստ Գ․ Վարդազարյանի, շոգին ալկոհոլ օգտագործելիս սրտամկանն աշխատում է մեծ ծանրաբեռնվածությամբ. «Լայնանում են արյունատար անոթները, նվազում է զարկերակային ճնշումը։ Շոգ պայմաններում, երբ օրգանիզմն ունի մեծ քանակով ջրի կարիք, ալկոհոլի օգտագործումն ավելի է խորացնում ջրազրկումը, և օրգանիզմի գերտաքացումն առաջացնում է գլխապտույտներ, ուշաթափություններ»,– փաստում է մասնագետն ու պնդում․ «Շոգին ալկոհոլային խմիչքները կամ զովացուցիչ կոկտեյլները որևէ կերպ չեն հագեցնում ծարավը, ընդհակառակը` առաջացնում են գլխացավ և բերանում` չորության զգացում»:
Թողնել մեկնաբանություն